Bakanlığın İsrail'e Kısıtlama Açıklaması Gündem Oldu Bakanlığın İsrail'e Kısıtlama Açıklaması Gündem Oldu

Hollanda’da biri iş insanı diğeri Türkçe haber yayını yapan haber sitesi sahibi iki kardeş Hollanda’nın Zwolle şehrinde yemek yedikleri restoranda silahlı bir saldırganın ateş açması sonucu hayatlarını kaybetti.
Tanıklar, saldırganın McDonalds’a girip önce normal bir müşteri gibi yemek siparişi verdiğini ardından Türk kökenli ve Erzincanlı olan Hüseyin Torunlar ve Ali Torunlar kardeşlerin oturduğu masanın yanında ki masaya oturarak ateş açtığını anlattılar.. 57 ve 62 yaşlarında olan Torunlar kardeşler olay yerinde hayatını kaybederken olay yerinden kaçan saldırganın önceki gün Deventer’de bulunan polis karakoluna giderek teslim olduğu öğrenildi.
Hollanda yetkilileri olay esnasında restoranda bulunan müşterilerin çoğunluğunun genç ve çocuklardan oluştuğu ve olaya tanıklık edenler için psikolojik destek sağlanacağı bildirildi.
Polis henüz olayın detayları ile ilgili bilgi vermezken başta restorana ait güvenlik kameraları olmak üzere çevredeki kameralar ve cep telefonlarının incelemesinin sürdüğü kaydedildi.
Torunlar kardeşlerin uğradığı saldırının ırkçı bir saldı olup olmadığda ayrıca inceleniyor.
Öte yandan Hollanda Zwolle Alevi Kültür Merkezi’nden yapılan açıklamada Torunlar kardeşler için bugün Hollanda saati ile 10:30 – 12:30 saatleri arasında Kranenburg’da cenaze erkanı düzenleneceği ve kardeşlerin Hollanda’da toprağa verileceği bildirildi.