Çarşamba günü etkili olan şiddetli yağış, Bozkurt, Azdavay, Pınarbaşı, Küre, İnebolu, Cide ve Abana ilçelerinde sele neden oldu. verilen son resmi bilgiye göre 55 can kaybı var. Kayıpları arama faaliyetleri sürüyor.
Su altında kalan ilçelerde yollar çöktü, köprüler yıkıldı, araçlar selde sürüklendi. Sel, 5 bin 400 nüfuslu Bozkurt ilçesinde büyük yıkıma yol açtı. Yağış nedeniyle ilçe merkezinden geçen Ezine Çayı taştı. Çayın taşmasıyla birlikte meydana gelen selde, su seviyesi bazı bölgelerde 4 metreye kadar yükseldi. Araçlar sel sularında sürüklendi. Birçok vatandaş bulundukları binalarda mahsur kaldı. Ezine Çayı kenarında bulunan 8 katlı Ölçer Apartmanı çöktü. Yanında bulunan iki binada ise büyük hasar oluştu.

Bölgede kurulan çadırlarda afetzede vatandaşlara sağlık hizmeti verilmeye çalışılıyor. yurdun dört bir noktasından gelen ekiplere Erzincan Sağlık İl Müdürülüğü bünyesinde hizmet veren Erzincan UMKE'de sağlık ekibiyle katkı sunuyor.
 

UMKE NEDİR? UMKE AÇILIMI

İliç İşçilerinden Adnan Keklik Toprağa Verildi İliç İşçilerinden Adnan Keklik Toprağa Verildi

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), her türlü afet durumunda yurt içi ve yurt dışında yeterli ve nitelikli sağlık hizmeti sunabilmek için gönüllü sağlık personelinden oluşan Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı kurum.