AFAD'dan yapılan açıklamada, "Deprem sonrası, şu an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" denildi.

Habertürk TV canlı yayınına bağlanarak  açıklamalarda bulunan Erzurum Valisi Okay Memiş ise, depremin ardından 3 köyde yıkım olduğuna dair ihbar alındığını duyurdu.

Erzurum'un Köprüköy ilçesinde saat 15.40'ta bir deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamada depremin büyüklüğü 5,1 derinliği ise 7 km olarak belirtildi.

AFAD açıklamasında ayrıca "Deprem sonrası, şu an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" denildi. Kandilli'den yapılan açıklamada da depremin büyüklüğü 5,2 derinliği ise 5 km olarak kaydedildi.

Uğur Yıldız'ın Naaşı Otlukbeli'ne Götürülüyor Uğur Yıldız'ın Naaşı Otlukbeli'ne Götürülüyor

"3 KÖYDE YIKILAN EVLER VAR"

Habertürk TV'ye konuşan Erzurum Valisi Okay Memiş ise, "Bizzat olay yerine doğru hareket halindeyim. İlk edindiğimiz bilgiye göre 3 köyde yıkım olduğuna ilişkin ihbarlar aldık ancak can kaybına ilişkin olarak Allah'a şükür bir haber yok. O yıkıntı olan yerler devlet tarafından yapılacaktır. Deprem konusunda tecrübeliyiz artık. Bütün imkanlarımızla elimizden geleni yapacağız. Çok olumsuz bir durum şimdilik gözlemlemiyoruz." dedi.

Kaynak : Habertürk