İliç İşçilerinden Adnan Keklik Toprağa Verildi İliç İşçilerinden Adnan Keklik Toprağa Verildi

Erzincan - Tunceli sınırındaki dağlık bölgede devam eden Eren - 7 operasyonunda bölücü terör örgütü mensupları ile sıcak temas sağlandı. Yaşanılan çatışmada Erzurum nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu ağır yaralandı. Yaralı uzman çavuş vakit kaybedilmeden helikopter ile Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.
Şehir merkezi üzerinden uçarak hastane otoparkına iniş yapan askeri helikopterden yaralı askerimiz silah arkadaşalrı tarafından acil servise taşındı.
Yapılan tüm müdahalelere rağmen Uzman Çavuş Burak Tortumlu kurtarılamadı. 
Tören mangası omuzlarında hastaneden alınan şehidin naaşı memleketine gönderilmek üzere Erzincan Havalimanı'na getirildi. Erzincan Havalimanı'nda şehit asker için düzenlenen törende şehidin özgeçmişi okundu ve dualar edildi.
Düzenlenen törenin ardından Şehit Uzman Çavuş Burak Tortumlu'nun naaşı askeri helikopter ile memleketi Erzurum'a gönderildi.
Şehidimizin yarın memleketi Erzurum'da düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmesi bekleniyor.
Şehit Tortumlu'nun evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi.
Öte yandan Erzincan’ın Kemah ilçesi kırsalında jandarma ekiplerince sürdürülen terör operasyonunda toplamda 12 mağara, sığınak, depo ve içerisindeki yaşam malzemeleri imha edildi. Ayrıca operasyonda gri kategorideki 2 teröristinde öldürüldüğü bildirildi.