Kaza ile iligli Erzincan Valiliği'nden yapılan açıklamada; 27 Mart Pazar günü 15:20'de 34 yolcusu ile Ankara için yola çıkan otobüs Erzincan Üzümlü ilçesi sınırları içerisinde Erzincan - Erzurum karayolunda şarompole yuvarlanamsı sonucu ölümlü - yaralanmalı kaza meydana gelmiştir. KAzada bir kişinin kaza yerinde diğer bir yolcunun ise kaldığıldığı Erzincan emngücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybettiği bilgisine yer verildi.
Gece 00:15 sularında Erzincan'ın Üzümlü ilçesi Bayırbağ mevkiinde meydana gelen kazada şarampole devrilen ve Iğdır'dan Ankara'ya gittiği öğrenilen Arası Turizm firmasına ait otobüsü Muhammet Emin Hatun'un kullandığı ve kaza yerinde yol kenarında bulunan ağaçlara çarparak şarompole yuvarlandığı bildirildi.
Kaza yerinde hayatını kaybeden yolcunun yabancı uyruklu Ulduza Avcı olduğu belirtildi.

İşçilerimizden  Uğur Yıldız'ın Cansız Bedenine Ulaşıldı İşçilerimizden Uğur Yıldız'ın Cansız Bedenine Ulaşıldı

Erzincan Valiliği; Kaza sonrası 11 Ambulans, çok sayıda sağlık, AFAD, itfaiye, polis ve jandarma ekiplerimizin çalışmaları sonucu yaralılarımızın tamamı kısa sürede ilimizdeki hastanelere sevk işlemi sağlanmış olup, yaralılarımızın tedavisi devam etmektedir açıklamasında bulundu.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Erzincan Mehmet Makas, daha sonra Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek yaralıların sağlık durumları hakkında yetkililerden bilgi alıp, kazazedeleri ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.