İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla hakkında açılan davanın dördüncü duruşması bugün İstanbul Kartal’daki Anadolu Adliyesi’nde görüldü.

İmamoğlu’na 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası verilmesi ve Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) “siyasi yasak” içeren 53'üncü maddesinin de uygulanmasını istenen davada hakim, avukatların tüm taleplerini süreyi uzatmaya yönelik olduğu gerekçesiyle reddetti. 

Hakim Mehdi Komşul, bir önceki celse yapılan reddi hakim talebinin reddedildiğini açıkladı.

İmamoğlu’nun avukatları, reddi hakim itirazının Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 31’inci maddesine göre bir kez daha ağır ceza mahkemesine gönderilmesini talep etti. Hakim, itirazın daha önce sonuçlandırıldığını, yeniden karar verilmesine yer olmadığına hükmetti.

İmamoğlu’nun ‘ahmak’tan kastının (Türkiye İçişleri Bakanı) Süleyman Soylu olduğu açıklaması üzerine Soylu’nun yaptığı açıklamanın bulunduğu CD mahkeme salonunda dinlendi. İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, İçişleri Bakanı’nın tanık olarak dinlenmesini talep etti.

Özel Hastane Kavşağında Ambulans ile Otomobil Çarpıştı Özel Hastane Kavşağında Ambulans ile Otomobil Çarpıştı

 İmamoğlu, kendisi hakkında siyasi yasak ve hapis cezası istenen davaya saat 16.00'da kadar ara verilmesinin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

İmamoğlu, "16 milyon İstanbullunun evi Saraçhane’dir. İstanbul ve Türkiye, iradesine daha önce nasıl sahip çıktıysa bugün de çıkacaktır. Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum" dedi.İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Karar, TCK Madde 53'e dayandırıldı. Madde 53, belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma anlamına geliyor. Eğer karar temyizde kesinleşirse İmamoğlu, belediye başkanlığından alınacak.