Bakanlığın İsrail'e Kısıtlama Açıklaması Gündem Oldu Bakanlığın İsrail'e Kısıtlama Açıklaması Gündem Oldu

Türkiye'nin gündeminden hiç düşmeyen "İstanbul'da Deprem Olursa Ne Olur?" sorusu konumuu korurken bugün İstanbul'da korkutan bir deprem meydana geldi.

15:07 de meydana gelen depremin merkez üssü olarak Kartal ve şiddetinide 3.9 olarak duran AFAD'ın yanı sıra Kandilli Rasathanesi depremn şiddetinin 4.2 merkez üssününde Sultanbeyli olduğunu duyurdu.
Uzmanlar bu farklılığın depremi ölçen aletleri veriyi alış ve aktarış durumları ile iligli olduğunu belirtiyorlar.

İstanbul Valisi, sosyal medya hesabından deprem ile ilgili yaptığı açıklamada, “AFAD Başkanlığından alınan bilgilere göre; bugün saat 15.07’de #Kartal ilçemiz Yakacık Çarşı Mahallesi civarında 3.9 büyüklüğünde bir #deprem meydana gelmiştir. Güvenlik ve zabıta birimlerimize intikal eden herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. İlimize geçmiş olsun.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise sosyal medyadan  “İstanbul'un bugün yaşadığı sarsıntının hiçbir can ve mal kaybına yol açmaması sevindirici ancak #deprem gerçeğinin şehrimizin önemli bir gündemi olduğunu hatırlatması açısından önemli. Geçmiş olsun İstanbul.” açıklamasını yaptı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise şuana kadar herhangi bi olumsuz ihbar alınmadığı belirtildi.