Önceki gün Erzurum'dan Antalya Kemer'e gelerek bir otele yerleşen Özeken sabahın erken saatlerinde arkadaşları ile denize girdi. Bir süre sonra kendisinden haber alamayan arkadaşlarının otelin cankurtaran ekibine haber vermesi üzerine cankurtaranlar Kürşat Özeken'i bulup baygın bir şekilde sahile çıkarmayı başardılar.

Sahilde yapılan ilk müdahalenin ardından olay yerine gelen 112 ekipleri Özeken'i hastaneye kaldırdı.

Yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilen ve solunum cihazına bağlanan Özeken ile ilgili doktorlar yaptıkları ilk açıklamada beynin hasar gördüğü ve durumun kritik olduğu bildirildi.

Kürşat Özeken yoğun bakım ünitesinde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Henüz 32 yaşında olan genç turizimcinin acı haberi başta ailesi olmak üzere Turizm sektörünü yasa boğdu.

Dün Erzurum'da düzenlenen cenaze törenine TURSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, TURSAB yöneticileri, Seyahat Acentaları yetkilileri ve çalışanları, turizmciler, bölgede ki siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Uğur Yıldız'ın Naaşı Otlukbeli'ne Götürülüyor Uğur Yıldız'ın Naaşı Otlukbeli'ne Götürülüyor

Özeken, kılınan cenaze namazının ardından memleketi Erzurum'da toprağa verildi. 

Kürşat Özeken'in vefat haberinin duyulmasının ardından internette Kürşat Özeken Neden Öldü? Kürşat Özeken Kimdir? soruları en çok aranan kelimeler gurubuna girdi. 

KÜRŞAT ÖZEKEN KİMDİR? 

Kürşat Özekmen, 1987 yılında Erzurum’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğretimin ardından Erzurum Atatürk Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. Hayalini kurduğu bölüme girmeyi başaran Özeken, Erzurum Atatürk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. 2018 ylıına gelindiğinde TÜRSAB’a katılarak Kuzey Anadolu Başkanlığı görevine getirildi. Özeken Turizm’de de çeşitli faaliyetlerde bulundu. Doğu Anadolu başta olmak üzere tüm Türkiye’de turizm sektörünün kalkınması için çeşitli girişimlerde bulunmuştur.