Bakanlığın İsrail'e Kısıtlama Açıklaması Gündem Oldu Bakanlığın İsrail'e Kısıtlama Açıklaması Gündem Oldu

Doğası, coğrafik konumu, kültürel yapısı ve dışarıda pek çok gurbetçisi olan Tunceli pandemi sonrası kısıtlamaların kalkması ve yaz tatili ile Kurban Bayramı'nın denk gelmesi ile adeta ziyaretçi akınına uğradı.
Yerel halk bu durumu eleştirsede özellikle bu topraklarda doğmuş, başta ekonomik sebeplerle başka şehirlere hatta başka ülkelere gitmiş olan insanlar Tunceli özlemi ile yanıp tutuşuyor.
Öte yandan yerel halk ve yöneticilerin en büyük tedirginliği gelen ziyaretçilerin biliçsizce bölgede ateşli piknik yapması, haddinden fazla bölgeye giriş yapan araçların doğaya ve özellikle yaban hayata zarar vereceği kuşkusu üst seviyede.
Buna bağlı olarak valilik talimatı ile helikopter ile havadan kontroller yapıldığı gibi belirli noktalarda gelen ziyaretçilerin ateşli piknik yapmalarına izin verilmiyor.
Plaka Tanıma Sistemi (PTS) verilerine göre, 17-23 Temmuz tarihleri arasında 90 bin 300 araç girişi olduğu bildirildi.
Tunceli Valiliği konuyla ilgili olarak il genelinde "çevrenin korunması" konularında uyarılarını sürdürürken sosyal medya'dan Tunceli Valiliği tarafından, "Doğayı korumak vatandaşlık görevlerimizdendir. Cezalardan sakınmak için değil, doğamızı korumak için lütfen kurallara uyalım" denildi